Presseomtale på bygg.no

Hjem » Nyheter » Presseomtale på bygg.no
presseomtale-multibo

Vestfold-duoen Henning Orre og Håkon Thorrud, begge med lang fartstid i norsk byggebransje, etablerer ny boligaktør.

Strategien bak etableringen er å bygge en ny, nasjonal boligkjede. Selskapet får navnet «MultiBO», og vil ha hovedkontor i Tønsberg. Det kortsiktige målet er å ha 10 forhandlere på plass innen utgangen av 2018.

Selskapets offisielle lanseringsdato er 22. februar, men daglig leder Henning Orre kan fortelle at den første MultiBO-boligen allerede er under oppføring.

– Vi ferdigstiller vår første tomannsbolig «Bjørk» i slutten av februar, i Eidsfoss. I april bygger vi visningseneboligen «Selje», i Andebu i Vestfold. I løpet av året kommer ytterligere 20 byggestarter i Vestfold, samt det foreligger en foreløpig kontraktsreserve på cirka 50 boliger, sier han.

Selskapet får i første omgang en boligkatalog på 20 boliger. Tyngdepunktet ligger på eneboliger, samtidig som det foreligger et variert spekter av tomannsboliger, flermannsboliger og rekkehus. I tillegg tilbys et spesialdesignet leilighetskonsept med storelement-system, «+BO».

– Konseptet kjennetegnes av rask byggetid og høy prefabrikasjonsgrad, og er beregnet på proffsegmentet. Med +BO får utviklere og entreprenører et komplett modulbasert system, med stor fleksibilitet, informerer produktsjef Håkon Thorrud i en pressemelding.

MultiBOs boliger vil utelukkende være elementhus. Hovedsamarbeidspartner på produksjonssiden er selskapet Husvik. Fabrikken ligger tett på hovedstaden Riga i Latvia, og kan produsere opp mot 100.000 kvadratmeter med elementer årlig. Selskapet ble etablert i 2006, og har levert elementer til det norske markedet siden. Største aksjonær er Petter Lundeby, som har drevet forretningsutvikling i Latvia i mer enn 20 år, hvor han blant annet har hatt ansvaret for etableringen Narvesen Baltija, fra 1997 til 2004.

Henning Orre har ståltro på elementhus.

– Som vi ser det så er boligbygging med prefabrikkerte høykvalitetselementer en uslåelig metode. Du bygger raskere, du bygger tørrere, du bygger mer miljøvennlig. Sist men ikke minst, sett med forhandlerbriller: du bygger vesentlig mer lønnsomt enn ved tradisjonell boligbygging, sier han.

Målet er om noen år å kunne spise kirsebær med de store.

– Vi skal bygge stein for stein, eller mer riktig element for element. Det overordnede målet er å etablere oss blant Norges ledende boligkjeder, sier daglig leder i MultiBO, Henning Orre.

 

Artikkelen ble skrevet på bygg.no

Kjøp bolig fra katalog

Velg mellom 20 ulike boligvarianter, alle med unike særpreg og  tidsriktige løsninger.